ryan
Ryan Teagues nya skiva "Coins and crosses" är något som jag väntat på länge. En musiker som är musikaliskt tvåspråkig: han gör inte bort sig vare sig när det gäller att programmera rytmer eller arrangera stråkar. Allt är fint och dramatiskt och uttrycksfullt, allt är där för att det ska vara där, det är ingen ytlig mix-kitsch.


Sånt är alldeles för ovanligt. Det är ju två olika kulturer, de som är uppvuxna med hiphop och electronica är oftast inte särskilt insatta i Beethovens eller Mondelsohns stråkkvartetter, och vice versa. Det är så sällan man hör stråkar i popmusik som inte bara är fläskiga understrykningar av melodin, utan har ett arrangemang som är intrikat och har någonting i sig självt.

London Symphony Orchestra är till exempel musikvärldens största horor, de bangar inte att göra samarbeten med Metallica eller Oasis eller vem som helst som viftar med lite stålar framför ögonen på dem. Kan ni tänka er hur arrangemanget till "Whatever" kom till? En orakad Noel Gallagher står och gapar till ett gäng välklädda violinister och cellister: "no you focking cunts, I wont you to play loyke this - nuh, nuh, nuh, nuh, nuh, nuh, nuh, nuh, nuh, nuh, nuh-nuh-nuh-nuuuuuuuuuuuuh, jost that litt'l tune over an' over again... go' it?" Hatar engelsmän.

#1 - - Ronald McfuckingDonalds syrra:

Nu har jag läst denna upprörda attack på LSO (London Symphony Orchestra) och jag måste bara fråga: varför skulle de INTE vilja spela Metallica och Oasis? Är det deras jävla uppgift att enkom spela musik från artonhundratalet (och pre-)? Om man har en fiol eller bastuba eller vad fan ni nu menar så får man alltså inte intressera sig för contemporary music? Man är dömd att hålla hov för de halvdöda medborgare som redan är insatta? Man får inte se potentialen i annan musik och därmed kanske lyckas få några contemporary people att intressera sig för även den andra äldre ("finare") musiken? Shit vad trött jag blir. ShiiiiIIIIt.

#2 - - Carro:

varför är du anonym hater?

#3 - - Annika:

Vänta nu. Contemporary music? Metallica? Du måste skämta. Dessutom var ju poängen att orkesterarrangemangen för rockgrupper alltid är platta och hafsigt gjorda, de är aldrig en integrerad del av musiken. Det låter bara urvattnat och tråkigt, och resultatet blir att man som lyssnare inte blir ett dugg mer nyfiken på den underbara parallella värld som slarvigt kallas för "klassisk musik".

#4 - - RMfD S:

Carro: Jag kan döpa om mig från Ronald McfuckingDonalds syrra till något annat om du vill. Carro kanske. Det säger ungefär lika mycket, eftersom jag inte har den blekaste aning om vem "Carro" är heller. Faktum är att jag inte bryr mig.
Och hater trodde jag att man var när man kom med ogrundade påhopp på en person. Jag måste ha missuppfattat något. För övrigt kanske jag är engelsman, du kan väl fråga Annika varför hon hatar mig.

Annika: Metallica är mer nutida än Beethoven vare sig du vill eller inte, jag fattar inte hur du ens orkar ifrågasätta det. Att LSO slarvar bort sina möjligheter är en sak, att säga att de är horor som ens försöker är en annan.

#5 - - Annika:

Chilla, sweden rock festival.

#6 - - RMfD S:

Annika, att bli ombedd att "chilla" när man svarar på ett inlägg i samma tonfall som det skrevs är faktiskt humor. Skärp dig.
Och - Sweden Rock Festival? Vad menar du? Ville du att jag skulle bli ledsen nu, när du har insinuerat att jag genom att plocka upp _ditt_ exempel Metallica antagligen snusar och bär patchad jeansväst? Originellt grepp.

Ja, jag erkänner att jag slösat för mycket tid på det här. Jag ska sluta med det nu.

#7 - - matti alkberg:

"Chilla, sweden rock festival." Det här var det roligaste svaret hittills.Otroligt roligt faktiskt.

#8 - - Annika:

Åh, du är tillbaka!

#9 - - matti alkberg:

jag har aldrig försvunnit. sitter framför datorn som curtis mayfield.

#10 - - Stefan Nilsson:

Noel Gallagher är en gullig liten bäver! Liam är en äcklig drasut.

#11 - - Annika:

Allting är ju relativt. Men ingen av dem ser ut som homo sapiens.

#12 - - Carl Magnus:

sen när skulle engelsmän och homo sapiens ha något med varandra att göra?

#13 - - Annika:

Haha! I varje fall är det lite schizo med England, det är antingen extremt bloke-igt och chav-igt och sunkigt, eller extremt subtilt och fint som de bästa BBC-dramerna. Ingen är fan normal.

#14 - - Treno:

..Rather helpful information you have here. Grazie! http://www.trenitalia.275mb.com