OK for sheezy my neezy, det här är bara så jävla gott. Improviserade nyss ihop det:

TAGLlATELLE À LA ANNIKA FLYNNER (4 portioner)
1/2 paket Barilla tagliatelle (vita)
ca 10 champinjoner
1/2 stor zucchini (eller en liten)
1 schalottenlök
ca 10 st sugar snap peas (riktigt tjocka sockerärtor)
1/2 paket pinjekärnor (ca 25 g)
1 paket Milda Lätt (7%-ig matlagningsgrädde)
1 paket saffran (1/2 gram eller vad det är)
citron
salt, peppar, olivolja

1. Skär champinjonerna i tunna skivor, stek utan olja ett tag så att de får "svettas" som det heter.
2. Skär zucchinin i skivor och hacka sedan i små kuber, lägg i bland champinjonerna. De ska också vätska av sig ett tag, men sedan måste man hälla på olivolja så det inte bränns.
3. Förkoka sugar snap-bönorna några minuter så de inte blir helt hårda, lägg sedan i de med.
4. Finhacka shaclottenlöken och i med den med. Nu är det viktigt att man rör om HELA tiden, för de bränner så lätt. Häll i pinjekärnorna nu också.
5. Under tiden: koka pastan på högsta temperaturen i saltat vatten, inte för länge så de inte blir för mjuka och sladdriga.
6. Salta och peppra de fräsande grönsakerna, sen i med saffran. Man kan kanske ha andra kryddor också, men jag vågade inte chansa, i och med att saffran har en så speciell smak är det mycket som kan skära sig.
7. Skär en klyfta från citronen och pressa över den.
8. Häll i hela paketet Milda Lätt (det är bara typ 2 dl), fortsätt ha en ganska hög värme så att det blir en riktig sås, det är lätt att det blir så vattnigt annars i och med att det är så lite fett i this poor excuse for grädde.
9. Häll pastan i ett durkslag, skölj lite snabbt för att bli av med stärkelsen, skaka av vattnet, häll tillbaka i kastrullen och rör sedan ner såsen. Rör om. Viktigt att man inte har för mycket pasta, för då försvinner liksom såsen och allt blir bara torrt och tråkigt.
10. Klart! Ät med färskriven Parmeggiano Regiano och en enkel sallad, typ rucola + tomater + simpel dressing (olivolja, balsamvinäger, salt & peppar). Drick vin till - knäppt att lyxa till det men inte gå all the way.

Så jävla gott! Ärligt. Det känns som det är påsk.
#1 - - Carro:

Fan vad du är gullig!! kram