ladyfest

Publicerat i: Allmänt
mapei
Var på Malmöupplagan av Ladyfest igår. Det var gött, fast lite tråkigt att dansgolvet var så tomt när Karin Arbsjö spelade skivor. Hon spelade en massa tjej-anthems typ "My neck, my back" och "Bossy" och de enda som var där och dansade var fyra nördiga killar. Knäppt. Sen spelade hon Justin & TI:s "My love" och jag tivingades inse att man inte kan fronta, det ÄR en skitbra låt. Jag gillar Timbaland-beats som är så långsamma att man kan dansa till dem både sjukt långsamt och sjukt snabbt. Se även "Nigga what nigga who" och (framför allt) "Big pimpin".

Jag såg Kathryn Williams, Mi & L'au och Mapei. Kathryn var bra, hade på sig blekta jeans med batikkjol över, det såg ut som grunge - inte post-glam-grunge från 2006, utan snarare pre-cool-grunge från 1992. Men it's all good och hon har bra låtar. Hon är en av dessa artister som har en tråkig röst när hon pratar och så blir man chockad när hon börjar sjunga, det är så fint. Jag jublade när hon spelade "Soul to feet", en låt som en kompis spelade in på ett blandband till mig för en massa år sen.

Mi and L'au var sjukt pretto. Det var ändå rätt bra, även om tjejen sjöng mycket bättre än killen, men det var lite fel sammanhang, så himla o-party. Konstig konsert ändå, för alla som var i publiken var ju såna som sett dem på "This is our music", man gick mer dit för att man gillade det programmet än just den här gruppen. Hade man brytt sig om dem annars? Kanske ändå, för även om det var rätt deppigt och melodierna var rätt anonyma, så var det inte förutsägbart och klyschigt. De två akustiska gitarrerna skapade tillsammans mystiska klanger som var ibland dissonanta och ibland inte, det var lite som Colleen fast med sång. Inte lika bra som Colleen dock.

Mapei var däremot en riktig fullträff. Innan hon gick upp på scenen spelades en låt som byggde på Souls of Mischiefs "93 til infinity" och man blev omedelbart sjukt pepp. Sen kom hon in och började freestyla över Wu-Tang Clans "It's yourz"-beat, lika oväntat som underbart. Hon var så jävla ball, och jag tycker inte alls att man kan kategorisera henne som "bad rap" - det var visserligen obekymrade nonsenstexter, men hon är ju samtidigt så straight up GRYM på att rappa! Så himla snabb och energisk och cool. Sen var hennes beats kanske lite väl mycket ploj-eurotechno ibland, men det gjorde inte så mycket. Det var en bra konsert.
#1 - - Karin:

gött nicolas, tack för att du dansade!

#2 - - Jonas:

Jag har för mig att låten de inledde med var Diplo-remixen på The Pacs "Vans". "Vans Til Infinity" kallar han den.

#3 - - Annika:

Är det sant? Alltså det är lite kul, för jag funderade på om det var The Pack. Jag har aldrig hört dem, men jag tänkte att om de är från Oakland och inte är jättehårda, så vore det bara logiskt om de hyllade Oakland-anthemet nr 1. Fast i och för sig, nu var det ju snarare Diplo som hyllade det.

#4 - - Jonas:

Diplo-mixen om du inte laddat ner den redan:

http://www.yousendit.com/transfer.php?action=check_download&ufid=DF26E51B5217D30F&key=63eafd5b7feca075d27a7066d9480e0e751e524f

#5 - - Annika:

Tack!