Först Gudrun Schyman

Sen Mona Sahlin

Sen Tina Rosenberg

Hela tiden Leila Freiwalds

Kvinnohatet maskeras i  politkerhat, men männen uteblir som syndabockar i media.

Leila gjorde så gott hon kunde, och om hon var på teatern när Tsunamin inträffade? Vem vet hur man ska handla "korrekt" i kris?

Jävla kvinnohat. Jag går inte med på det. Ovanstående har gjort mer för mänskliga rättigheter, feminismen och anti-rasismen, än Lars Leionborg och Reinfeldt kan ljuga ihop på ett år.

Fy fan. sray vänster. thunder in my heart.
#1 - - Annika 2:

Fast nu var det ju inte tsunamin utan en lögn som gjorde att hon fick avgå. Lite snopet, och onödigt, hon borde ha skrytit med att hon ströp sverigedemokraterna istället för att låtsas som om hon inte visste om något. Men fan, jag tycker också synd om henne. Det där med hur hon hanterade tsunamin - gör det bättre själv, liksom.

#2 - - Carl Magnus:

Nu får ni fan ge er. Hon har brutit mot grundlagen, ljugit ett oräkneligt antal gånger, lyckats bli hatad av alla sina anställda, skrytit med att hon inte följer media, erkänt att hon inte visste vad phuket var, skyllt ifrån sig på hela världen och är uppenbart lika inkompetent som oförmögen att inse vilken katastrof hon är. Förmodligen den sämsta ministern någonsin. Två gånger om dessutom!
Apropå att göra det bättre själv så har jag svårt att se hur man skulle kunna misslyckas såvida man haft tillgång till en tv och en telefon. Det var egentligen det enda hon hade behövt för att inte fucka upp så jävla hårt.

#3 - - John:

Jag förstår inte riktigt hur det fungerar med ministrar egentligen. Om man har varit någon typ av minister så innebär det att man kan vara precis vilken typ av minister som helst? behöver man inte någon förkunskap? Det är visst bara att flytta runt lite hur som helst.

#4 - - ulfboresten:

Jag tycker att Bosse Ringholm ska klonas och sättas på alla statsrådsposterna. Ge honom evigt liv också! Och gör han bort sig så ersätts han av Bosse Ringholm. Men okej då, Inez Usmann kan ju göra comeback förstås.

#5 - - matti alkberg:

håller med annikorna här. carl magnus kan dra kakhålet.

#6 - - Carl Magnus:

Det känns rätt ok att bli politiskt dissad av en bindgalen kommunist.

#7 - - Chrille:

och 8 mars hade DN på första sidan en stor bild på Karin Pilsäter som satt och skämdes som en hund. Inne i tidningen en bild tagen uppifrån och hon satt helt ihopkrupen med händerna i knäet och blicken nedslagen. Ett härligt slag slått för kvinnorepresentationen.

#8 - - matti alkberg:

kul att kunna hjälpa till mongo.

#9 - - matti alkberg:

kul att kunna hjälpa till mongo.

#10 - - Märta:

John: nej man behöver inte någon särskild förkunskap för att bli minister (även om det är bra såklart och det antagligen gör Thomas Bodström mer kompetent på sin post att han läst juridik), det är tjänstemännen, som inte är politiskt valda, utan bara jobbar på departementen som är sakkunniga och gör undersökningar inför lagförslag etc. Ministrarna är bara ideologiska expreter, de representerar partiets politik och fattar beslut utifrån partilinjen efter att de tagit del av tjänstemännens rapportet i olika ärenden.

#11 - - John:

I see, tycker ändå att det är lite skumt.

#12 - - Annika:

Det är hela grejen med demokrati. Man behöver inte kunna ett skit för att bli vald och få makt.

#13 - - John:

Det är därför jag föredrar meritokrati.

#14 - - Annika:

Fast jag vet inte, hur skulle det annars vara? Alla utom de rika och välutbildade skulle vara utestängda från politiken. Som det är nu kan, åtminstone i teorin, även en bilmekaniker med bra idéer bli statsminister.

#15 - - Märta:

I det här fallet, som oftast i Svensk politik handlar det mer om socialdemokraterna. Den socialdemokratiska partiapparaten är typ en dinosaurie, jag tror det är svårt att fatta hur socialdemokraterna funkar och det är inte särskilt demokratiskt.. demokrati är typ bara ett ord, det är inget som finns nånstans typ..

#16 - - Annika:

Ja, jag menade ju i teorin. I praktiken så handlar det bara om att göra karriär inom det socialdemokratiska partiet, sen är man home free. När det sen gäller valet av ministrar och deras politik så är det Göran Persson (som jag iofs gillar) som enväldigt bestämmer, inte så jävla demokratiskt med andra ord.

#17 - - Annika:

Ja, jag menade ju i teorin. I praktiken så handlar det bara om att göra karriär inom det socialdemokratiska partiet, sen är man home free. När det sen gäller valet av ministrar och deras politik så är det Göran Persson (som jag iofs gillar) som enväldigt bestämmer, inte så jävla demokratiskt med andra ord.

#18 - - Märta:

Ja, jag förstår att du menar i teorin och det går i teorin också, det är många som är sånna inom t ex socialdemokraterna, och det är bra. Man behöver bara vara aktiv inom partiet i typ 40 år ha lite andra egenskaper.. men det har ju inte med utrikesministeraffäern att göra, det var den jag syftade på.