Den gamla Annika Flynner är död, länge leve den gamla Annika Flynner. Jag känner mig trött på att gnälla och vara en offentlig playerhater. Så jag gör en Gandalf och återuppstår som vitklädd, ljus och god (OBS! skämt för bövelen).

Jag läste DN På stan häromdagen och nickade gillande istället för att sucka. Krönikorna var inte dåliga. Det fanns inget att irritera sig på. De var välskrivna och sympatiska. Skulle jag göra det bättre själv? Kläcka ur mig en fyndig Sanning Om Samtiden en gång i veckan? Jag tror inte det. Jag skulle vara helt hopplös, jag vet ingenting om samtiden, känner mig inte som en del av den. Hela helgen har jag gått omkring och nynnat på en aria av Donizetti, hur många På Stan-krönikor kan man krama ur ett sånt liv? Jag säger inte detta ironiskt på något sätt. 

Igår skrev Martin Nyström en bra krönika på Idé & Kritik-sidan i DN. Den handlade om rytm. Straight up gittig läsning, och jag kom på att Martin Nyström är en av de som jag har på min lista över "personer vars jobb jag är avundssjuk på". Ska jag dra den?

1. Martin Gelin
Bästa livet, bor i New York, träffar alla som är intressanta och får betalt för det + skriver bra och roligt.

2. Lennart Pehrson
Bästa livet, bor i New York, tar det jävligt soft, läser lite New York Times, kollar lite på TV, mailar Sverige med artiklar om amerikansk politik och livet i New York och får betalt av både DN och Sydsvenskan.

3. Johan Croneman
Har carte blanche på DN, skriver både TV-krönikor, filmrecensioner, Idé & Kritik-krönikor och artiklar om typ osthylvar. Dessutom är han sur och gnällig på ett underbart och underhållande sätt, vet inte hur han kommer undan med det, önskar att jag hade de skillsen.

4. alla kulturjournalister som är fast anställda på Sveriges Radio
Bästa livet.

5. Martin Nyström
Älskar jättemycket musik + har ett brett perspektiv och kan höja blicken när han skriver krönikor. OK han kanske inte är så högt som femte plats egentligen, men jag skulle ändå vilja ha hans jobb.


Okej det var ett fett oöverlagd lista. Varken Orup eller BBC:s manusförfattare var ju med. Skit samma, ni fattar galoppen. Peace out

#1 - - Lasse:

Tjena!

Befinner mig just nu i Amsterdam; är journalist (och musiker). Skulle bara kolla på Google vilken Martin Nyström Trio som min kusin lirar trummor i.
Är du dotter/syster/tremenning till Marianne Flynner?

Lasse

#2 - - Marianne Flynner:

Ja, jag undrar också om hon är släkt med mig - kom igen nu Annika. Har jag en okänd kusin i busken?

#3 - - Annika:

Haha. Nej, det är en pseudonym faktiskt.