Jag läste Nöjesguiden häromdagen. What's new? CRB gillar Strokes. Han tycker att alla som vill ha ”ny” eller ”modern” musik är idioter. Han försöker fiska fram tusen olika argument för varför det är okej att han gillar en grupp som lirar rock. Han skäms lite, men erkänner givetvis inte detta. Vilket i sig är pinsamt. Fan, om du gillar Stooges, Buzzcocks och Strokes så stå för det, det gör ju han den där andra idioten på Nöjesguiden. Men det funkar inte för CRB, för han vill claima att han har SMAK. Att han står för estetisk idealism. Att han står för motsatsen till dumhet. Att han bryr sig om djup skönhet etc. Egentligen vill han bara ha sex med Morrissey. Det är så enkelt. Hans litterära och musikaliska vidsynthet börjar och slutar med Morrissey & Marr. När han namedroppar klassiska kompositörer så vet jag att det är bullshit. När han citerar Oscar Wilde eller Evelyn Waugh så är det inget snack om varför han har koll på de författarna. Allt är så enkelt, allt är så litet, allt är så inskränkt. CRB, you don’t know jack. Du är platt. DU är ytlig.

Nöjesguidens chefredaktör myser för varje hatbrev som skickas in, alla hatar ju CRB. Jag gör det också, men inte för att jag stör mig på hans arrogans eller hans journalistiska stil. Den är helt okej. Ibland får han till riktigt snygga formuleringar. Men grejen är att han är en ulv i fårakläder. Han claimar något som han inte har. Han tror att han är någon sorts rebell, ungefär som Strindberg gärna trodde det om sig själv. Men Strindberg skrev några feta pjäser, vad har du gjort CRB? Hyllat Bloc Party och Broder Daniel? Druckit öl i Göteborg? Ooh, subversivt. CRB är ingen musikjournalistikens messias, ingen ny Andres Lokko. Det här är en kille som typ drömmer om att hamna i slagsmål med folk som ifrågasätter hans anglofili, han skulle gladeligen försvara Morrissey med knytnävar och baseballträn... Fy fan vad patetiskt! Okej, jag ska sluta. Jag hoppas i alla fall att han är snäll mot sin flickvän.
#1 - - pepelipep:

Jag gillar inte bloggar, men detta var roligt att läsa. Mer! Mer! Mer!

#2 - - Ulfboresten:

Håller med dig till fullo, har alltid problem med människor som har ett osunt förhållande till sina idoler och då främst sådana som Morrissey och Oscar Wilde (oavsett hur bra de är). Fortsätt avmaskera bluffar som CBR.

#3 - - Tja:

CRB är en förolämpning mot oss alla. Och han älskar att vara just det. Och är det inte tragiskt att så många ska behöva ägna sin tid åt att formulera åsikter om honom.

Men visst är kejsaren naken, visst är han en posör, och hans smak är givetvis ointressant eftersom den inte bottnar i en egen personlighet - utan viljan att apa efter "något rätt" som Morrissey, som onekligen är en karaktär.

#4 - - Andreas:

Carl är fin

#5 - - jakob:

hela den här texten skriker dubbelmoral.
är det du som är grädden i moset?

#6 - - Mattias:

Heartwarming att Snubbepartiet kom och tog Carl i försvar i de två senaste kommentarerna.
Att låta mig intervjuas för Nöjesguiden är fan bland det dummaste jag gjort.

#7 - - Jonas:

http://tennisspionen.blogspot.com/2005/10/newlyweds-den-f.html

#8 - - Linn:

Jag tror bestämt det är en revolution på gång.
God smak och vett vs. nöjesguiden

#9 - - skrållan:

jag tycker du är onyanserad. det är med äckelblandad triumf jag föreställer mig dig hetsa upp dig framför datorn.
dessutom gillar jag inte ditt sätt att skriva och ditt bruk av anglicismer.

#10 - - George:

ok, ett år för sent men: jag älskar dig

(jag är gay)