En gång om året firar kommunsiten jul (inte nödvädigtvis i december) och då går han till McDonald's. Förbjuden frukt smakar ju bäst. Vad jag hade för ursäkt att gå dit igår vet jag däremot inte, eller jag skulle kunna förklara, men det hade blivit långtråkigt. Hur som helst så beställde jag det som de gör reklam för överallt just nu: Chicken Tasty-hamburgaren. En så kallad meny till och med. Jag kände mig manad, ett uppdrag i konsumenternas tjänst.

Det var ett sällsynt skådat infall av kulinarisk masochism. Fy fan vad äcklig den var, helt enkelt. Kanske för att jag inte insisterade på att inte få sån där sås/dressing på? Men jag tänkte att om jag ska testa denna produkt, så ska jag göra det utan att göra om den till något annat. Annars hatar jag sån där kladddig skit, och även ketchup för övrigt. Jag brukar tjafsa med H om det - "man KAN inte ha det på hamburgare" säger jag, "man kan inte INTE ha det, man måste ha något som maskerar hur det smakar egentligen" kontrar han.

Mitt förhållande till McDonald's är långt och problematiskt. När jag var liten vägrade jag äta något annat än pommes frites (för övrigt även det en oändlig diskussion mellan mig och H - "McDonald's krispiga pommes frites är mycket godare än Burger Kings svampiga" vs "Det är tvärtom - McDonald's är de som är svampiga, det är det som gör dem goda"). Hamburgarna var bara too äckliga. Sen när jag gick på högstadiet eller nåt började jag med McNuggets, det var lagom weird och ohamburgerskt. Sen tog jag så slutligen Steget när jag var runt 20, och sedan dess tar jag alltid McFeast UTAN SÅS. Den är mest neutral, har bara ost, sallad och tomater. Nu finns det ju fullkornsbröd också, vilket inte är helt dumt.

Men oavsett om det är det bästa de har att erbjuda så får man ofelbart den där äckliga känslan efter att ha ätit på McDonald's. I alla fall om man inte är riktigt berusad, vilket i och för sig inte är ovanligt. Men ändå. Man känner sig grisig, smutsig, sjuk. Man ser sig omkring, som om man nyss vaknat ur en dröm, man frågar sig vad fan man gör där. Så var det igår med mig och min Chicken Tasty. Oh well, jag var i alla fall inte fördomsfull.
#1 - - Anonym:

kommunsiten, menar du kommunisten? Är det du?

#2 - - Stefan Nilsson:

Kommunskiten?

Jag äter inte på McDonalds, jävla skitställe. Men ät på ni, jag bryr mig inte så värst mycket.

Idag ska jag nog gå ut och äta pasta på lunchen. Det ni, här snackar vi fredagslyx.

#3 - - Annika:

Menar kommunisten. Obs skämt, hoppas inte Porco Rosso tar illa vid sig.

#4 - - CM:

Nä, men det gör jag.

#5 - - Annika:

Va, jag som skrev det för att pleasa dig! Tycker du att jag är orättvis mot din gamla patron?

#6 - - Anonym:

att inte gilla ketchup på burgaren kan jämföras med att ta avstånd från all typ av kroppshumor.

#7 - - Annika:

Jag tar avstånd från åtminstone 80% av all kroppshumor.

#8 - - Anonym:

Precis: i 20 % av fallen är det OK, likadant med ketchup.

#9 - - Treno:

..Rather helpful information you have here. Grazie! http://www.trenitalia.275mb.com