Kom på att jag aldrig skriver om film här nuförtiden. Som en liten kompensation kommer här en topp 3 Cassavetes:
1. Faces
2. Shadows
3. A woman under the influence

PS Varför har Popcorn-festivalen BÅDE Saint Etienne och Kevin Rowland som hedersgäster? Vad är det för Lokko-fjäsk? På vilket sätt är Kevin Rowland intressant för relationen mellan musik och film? Och Saint Etienne alltså... nigga please, de har inte varit bra på tio år. Jag såg "Finisterre" förra gången den visades på Popcorn. RIKTIGT tråkig film.
#1 - - Nina:

Missriktat fjäsk 2006 liksom. För vad bryr sig Andres om det? Han bor väl i UK numera och lämnade väl över Dexys till sina lärjungar typ när han slutade med POP?
Fast du har fel om Finisterre, det är en sjujäkla fin film!
Sista jag läste av Lokko handlade om nån obskyr mörk konstnär. Som verkade bra iofs.

#2 - - Stefan Nilsson:

David Shrigley är ingen konstnär! Han är en komiker, och en mycket rolig sådan.

#3 - - Annika:

Håller med, Nina. Men det jag tyckte var störigt med Finisterre var att man aldrig fick se några name tags på de som pratade, det blev så anonymt.

#4 - - C:

Hallå. nico har du sett kevin rowlands musikvideo när han åker till irland eller typ är på irland och är sentimental, med på skivan don't stand me down, asså bättre än y'r average ken loach.
alltså riktigt bra. vacker.

#5 - - Stefan Nilsson:

Det rättfärdigar ju det! Han var med i en vacker video.

#6 - - Annika:

Hur som helst så var det 20 år sen. Alltså jag hatar inte Kevin Rowlands (även om I've had it up to here med blue eyed soul-indie), men jag fattar inte vad han gör på en musikfilmfestival.

#7 - - Anonym:

vem skulle man ha istället?

#8 - - bridgeman:

Hon är grym i Premiärkvällen också, ja Gena Rowlands alltså!

#9 - - Annika:

Vem man skulle ha istället... jag vet inte alltså. Någon bra videoregissör (om det fortfarande finns någon sån, som inte gått över till att göra filmer), eller någon artist som visat särskilt intresse för filmmediet. Eller bara någon som varit inblandad i de filmer som visas? Varför måste man ha hedersgäster över huvud taget?

#10 - - Anonym:

David Shrigley finns representerad i mängder av ledande "Museums Of Modern Art" så visst är han konstnär. Även om han är en mycket rolig komiker också.

#11 - - Hodden:

Gena är fantastisk och John är... tja, inte världens mest inflytelserike regissör kanske, men däremot den som gjort bäst filmer. Någonsin. Cassavetes topp5:

1. Woman under the influence
2. Faces
3. Love Streams
4. Opening Night
5. Killing of a chinese Bookie

Apropå St Etiennes filmmakande kan man efter gårdagens visning av "What have you done today..." iaf konstatera att Paul Kelly är en rätt dassig regissör.

#12 - - Annika:

Apropå Gena Rowlands. Tydligen är hon och Ben Gazzara med i en episod i "Paris je t'aime", de spelar ett par som gjort slut eller nåt. Det MÅSTE ju vara bra! Fan också, för jag vägrar egentligen att se filmer som heter saker som "Paris je t'aime", så billigt, som Amelie från Montmartre som jag hatar obeskrivligt mycket. Men att se två gamla Cassavetes-idoler spela mot varandra... nej, det får jag bara inte missa.