Jag såg SVT:s nyhetsmorgon nu i morse. Håkan Nesser var där och blev intervjuad. Han var fett överlägsen och osympatisk, och jag fattar inte varför, han borde ju vara överlycklig över att någon vill köpa hans kiosklitteratur, än mer över att någon vill intervjua honom om hur han skriver. Istället satt han och såg sur ut, reagerade bara med en liten sur nickning när SVT-killen öste beröm över honom.

Sen blev det riktigt nasty, för Håkan Nesser började prata om hur mycket han hatar dokusåpor och kvällstidningar. "Är du emot dokusåpor?" frågade SVT-killen. "Ja, det är väl alla tänkande människor" svarade han drygt. Whoops! Tänkande människor? Han kanske missat det, men det är de som köper kvällstidningar och ser på de populära tv-programmen som är hans läsare. Det är de och inga andra, det är inga kulturelitister som appelleras av hans böcker. Fattar han inte att han dissar de enda människorna som verkligen gillar honom?

Sen så pratade de över en telefonlinje med Viggo Cavling som rapporterade från tv-mässan i någon italiensk stad. Håkan Nesser frågade varför ingen "kvalitets-tv" såldes, och SVT-mannen hakade på med de moraliserande anklagelserna. Det blev helt knäppt, för Viggo ställdes till svars för hela tv-industrin ("ja, det är de här programmen som är populära, jag vet inte...") och Håkan Nesser fnyste föraktfullt. Han sa typ "ska 14-åringar komma hem och slå på tv:n och mötas av bilder på vuxna som super och kopulerar, är det den bilden av vuxenvärlden som vi vill ge de unga?"... Shit, chilla, du gnäller som en gammal kristdemokrat. Viggo bara "allt är väl inte så dåligt"...och fan, jag håller med Viggo. Dokusåpor finns, skit samma liksom. Det finns annat också. Det finns bland annat en visuell kriminalroman som är tusen gånger bättre än något som Håkan Nesser någonsin kommer få ur sig. Den heter The Wire.
#1 - - C:

Word is bond! Jag älskar Viggo Cavling, han gav mig jobb!

#2 - - klubbjindi:

Klockrent Annika! Där satte du verkligen den lilla Nesser i ett hörn

#3 - - Erik:

HAHAHAHA...
Det är sånt som gör att man verkligen bara kan asgarva åt Spermaharens Håkan Nesser-shit. Och åt Håkan Nesser. Men jag säger som Viggo, allt är väl inte så dåligt. När han skippar Van Veetern och fejkflamländskan höjer han sig faktiskt några snäpp. Men det är klart, till The Wire-kvalitet har han en bit kvar!